My Image

Blog

Het Historisch-Theater geeft inzicht in karakter en leven van personen uit de Nederlandse en Europese geschiedenis.

Omstandigheden voor een theatervoorstelling zonder enige beperking zijn nog altijd ongunstig. Het HT verlangt naar genormaliseerde omstandigheden en wacht met hervatting van de voorstellingen.

Boek 'EEN STATIG HEER HOUDT RIJTUIG. 56 STEMMEN UIT ONZE REPUBLIEK (1469-1746)' van Michel Meissen is, als gevolg van de recente lockdown en het sluiten van boekwinkels nog nauwelijks in de openbaarheid gekomen. (voor info zie www.meissen.nl)

10 december 2020, bij uitgeverij Ambilicious verscheen de verhalenbundel EEN STATIG HEER HOUDT RIJTUIG. 56 STEMMEN UIT ONZE REPUBLIEK (1469-1746)'. Auteur Michel Meissen. De uitgever verraste met een prachtig uitgeven boek, vorstelijk van omvang, met harde fraaie kaft, illustraties en een bijzondere lay-out. 
511 pagina's. In de boekhandel: €55,-. 'Begrijpelijk,' was een eerste reactie, terwijl het boek van binnen en buiten grondig werd geïnspecteerd, 'het is een heel mooi boek.' Nadere info -> www.meissen.nl.

Alle verhalen achter de HT-voorstellingen (en veel meer) staan in:
Een statig heer houdt rijtuig. 56 stemmen uit de Republiek (1469-1746)
Het boek bevat 56 ‘levens’ en kan al besteld worden in de voorverkoop.
  ZIE VOOR INHOUDSOPGAVE: www.meissen.nl 

  (in de voorverkoop, geldig tot 10 dec. 2010, zie http://bit.ly/statigheer)

Een statig heer houdt rijtuig vertelt de geschiedenis van de zestiende tot en met de eerste helft van de achttiende eeuw vanuit het perspectief van statige heren die zich ruimhartig lieten bedienen en die vorm gaven aan welvaart, oorlog en vrede. Daarbij geeft Een statig heer houdt rijtuig het woord aan cultuurdragers zoals Erasmus, Spinoza, Simon Stevin, Hugo de Groot, Joost van den Vondel, Rembrandt en aan zeeheld Michiel de Ruyter.
Naast 42 heren nemen 14 dames het woord waaronder Juliana van Stolberg, Amalia van Solms, Maria van van Reigersberch en schilderes Judith Leyster.
 

meer blogs